Вже у травні запоріжці зможуть потрапити до Відня рейсом однієї з найбільш відомих світових авіакомпаній (2021-04-04)

Навіть в умовах пандемії коронавірусу зменшення кількості авіарейсів та пасажирів по всьому світу Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» продовжує розвиватися. Це стало результатом реалізації міської програми розвитку запорізького аеропорту, розробленої за дорученням міського голови Володимира Буряка.

Побудований сучасний термінал, відремонтована злітно-посадкова смуга, відкриття нових рейсів та напрямків, налагодження співробітництва з відомими світовими авіакомпаніями. Як результат збільшення кількості пасажирів та прибутку аеропорту. Запоріжжя стало надійним партнером для відомих авіакомпаній. Ще п’ять-шість років тому у таку можливість ніхто не вірив.

Достатньо згадати відомі у всьому світі авіакомпанії, які успішно співпрацюють з Запоріжжям – польську «LOT», турецьку «Turkish Airlines», популярний у різних країнах світу лоукост «Wizz Air», український лоукост SkyUp. Серед переваг такого співробітництва – можливість подорожувати за прийнятними цінами. Наприклад, квитки до багатьох міст Європи коштують від 15 євро. На жаль, епідемія коронавірусу змусила перенести відкриття або призупинити багато рейсів. Однак спеціалісти впевнені, що авіасполучення по всьому світу буде поступово відновлюватися. Стосується це і Запоріжжя. У тому числі і внутрішніх авіаперевезень. Адже цього року авіарейси з’єднають наше місто зі Львовом та Одесою. Угорський лоукост «Wizz Air» поступово планує відновлювати та відкривати свої заплановані рейси.

Після стабілізації ситуації запорізький аеропорт планує обслуговувати понад 30 рейсів на добу. Адже авіакомпанії зацікавлені у продовженні співробітництва з Запоріжжям і запорізьким аеропортом. У планах на 2021 рік обслужити не менше 550-570 тисяч пасажирів, але багато буде залежати від епідемічної ситуації в Україні та світі.

У Запоріжжі не планують зупинятися на досягнутому. Продовжується діалог з відомими авіакомпаніями щодо відкриття нових рейсів. Спеціалісти зазначають, що для налагодження співробітництва з новим авіаперевізником потрібно провести багато підготовчої роботи, вирішити багато організаційних питань. Для цього потрібен час, тому така робота не зупиняється, навіть в умовах коронавірусу.

Черговим прикладом такої успішної роботи стали домовленості, досягнуті з відомим авіаційним концерном Lufthansa Group. З 17 травня планується відкрити рейс «Запоріжжя – Відень» «Австрійських авіаліній». Продаж квитків стартує вже сьогодні. Вильоти здійснюватимуться щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці о 14.30 – із Запоріжжя, о 15.50 – із Відня. Про це написав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Зазначимо, Запоріжжя понад два роки вело діалог з Lufthansa Group. Зокрема 2 квітня 2019 року до нашого міста приїжджали представники авіакомпанії для того, щоб ознайомитися з перспективами розвитку запорізького аеропорту. Відбулась зустріч з міським головою Володимиром Буряком. Тепер можна сказати, що це дало результат.

URL: https://zp.gov.ua/uk/articles/item/9412/vzhe-u-travni-zaporizhci-zmozhut-potrapiti-do-vidnya-rejsom-odniei-z-najbilsh-vidomih-svitovih-aviakompanij