Володимир Буряк перевірив готовність аеропорту до початку ремонту злітно-посадкової смуги (2019-08-28)

Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» готується до ремонту основної злітно-посадкової смуги. Роботи стартують 2 вересня. Компанія «Онур» вже підготувала необхідне обладнання. Зокрема змонтовано бетонний вузол потужністю 60 кубічних метрів на годину. Здійснюється завезення піску, щебеню та інших матеріалів. Сьогодні підготовку до початку ремонту злітно-посадкової смуги проконтролював міський голова Володимир Буряк.

 

У Запоріжжі реалізується комплексна міська програма розвитку запорізького аеропорту. Капітально відремонтовано дорогу до аеропорту. Завершується будівництво нового пасажирського терміналу. Оновлюється світлосигнальне та радіотехнічне обладнання аеропорту.

 

Одна з важливих складових – ремонт основної злітно-посадкової смуги. За попередні кілька років було відремонтовано понад 20 тисяч квадратних метрів покриття. Тепер на черзі новий етап ремонту злітно-посадкової смуги. Адже загальна її площа складає понад 100 тисяч квадратних метрів.

 

– З 2 вересня розпочинаємо ремонтні роботи. Компанія «Онур» виграла тендер на виконання ремонту. Буде відремонтовано понад 54 тисячі квадратних метрів злітно-посадкової смуги, більше 27 тисяч квадратних метрів руліжної доріжки, 54,2 тисячі квадратних метрів перону аеропорту. Ремонт злітно-посадкової смуги має бути завершено 15 жовтня, – відзначив Володимир Буряк.

 

Вже виконано підготовчі роботи – встановлення будівельної бази з підготовки та виготовлення будівельних матеріалів, напівфабрикатів. Встановлено бетонний вузол потужністю 60 кубічних метрів на годину. З 2 вересня підрядники розпочнуть демонтувати покриття.

 

Міський голова наголосив, що рішення про закриття смуги на період ремонту є непопулярним. Адже запоріжці та мешканці багатьох інших міст вже звикли користуватися нашим аеропортом. До того ж це призведе до зниження прибутків аеропорту. Але цю роботу необхідно виконувати. Бо від цього залежить безпека польотів, безпека пасажирів.

 

– У результаті вже цього року отримаємо єдиний комплекс аеропорту. Він включатиме сучасний термінал, відремонтовані злітно-посадкову смугу, руліжну доріжку, перон аеропорту. В перспективі потужності терміналу дозволяють обслуговувати до 1 мільйона пасажирів на рік. Зацікавленість у співробітництві з запорізьким аеропортом вже висловила низка нових авіакомпаній. Опрацьовується відкриття додаткових рейсів та напрямків після введення в експлуатацію нового терміналу, – заявив Володимир Буряк.

 

o_1dj9prrvr80dolbhd91th1t5i4k