Відбулося засідання комітету з екологічної безпеки Асоціації «Аеропорти України» ЦА (2016-06-09)

229В Міжнародному аеропорту “Запоріжжя” 3 червня 2016 року відбулося засідання комітету з екологічної безпеки Асоціації «Аеропорти України » цивільної авіації.

 

У засіданні комітету взяли участь: начальники служб, фахівці, інженери – екологи , заступники директорів аеропортів, головні інженери аеропортів України, експерти з охорони навколишнього середовища, представники страхової компанії.

 

На засіданні був проведений аналіз роботи комітету за попередній період, розглянуто зміни в нормативно – правових документах та їх застосування в діяльності авіапідприємств при поводженні з відходами різного класу небезпек.

 

Віце-президент Асоціації «Аеропорти України» Франчук О.Г. відкрив засідання комітету та передав ведення засідання голові комітету Драч О.Ю.

 

DSC05764До учасників засідання звернувся генеральний директор аеропорту “Запоріжжя” Біскупський В.Г. та розповів про плани розвитку аеропорту.

 

Засідання комітету пройшло відповідно до порядку денного , а також було заслухано презентації компаній та фірм:

• ТОВ «Охорона М» – про послуги з розробки та оформлення науково-технічної документації та дозволів у сфері охорони навколишнього природного середовища та здійснює супровід науково-технічної документації у всіх державних органах екологічного контролю

• ПАТ Страхова компанія «БРОКБІЗНЕС» – про досвід страхування підприємств від екологічних впливів, шуму та забруднень навколишнього середовища

• ПАТ “ДНІПРОНАФТОПРОДУКТ” – про досвід проведення заходів з очищення ґрунтів від залишків нафтопродуктів, що накопичувались десятиліттями при експлуатації резервуарних парків для нафтопродуктів, будівництво яких здійснювалось в 60-ті 70-ті роки минулого століття.

 

Комітет на своєму засіданні прийняв ряд рішень, основними з яких є:

1. Внесення змін до проекту «Методичні рекомендації для авіапідприємств з розробки документів для отримання дозволів в сфері поводження з відходами» відповідно до чинної нормативно-правової бази.

DSC057622. Розглянути на засіданні правового комітету ряд питання щодо коректного застосування норм законодавчих актів при здійсненні заходів поводження з відходами на підприємстві, при дотриманні вимог природоохоронного законодавства під час роботи контрагентів з наземного обслуговування повітряних суден на території експлуатанта аеродрому, при здійсненні контролю за забудовою на приаеродромній території експлуатантом аеродрому.

3. Проведення апробації на практиці проекту «Правил просторового зонування території навколо аеропортів із умов впливу авіаційного шуму» з метою регулювання шумового забруднення в аеропорту та на приаеродромній території аеропорту.

4. Звернутися до Державіаслужби з приводу реалізації «Плану національних дій у сфері скорочення викидів вуглекислого газу на авіапідприємствах» (рекомендації ACI Europe)

Учасники засідання комітету відвідали «Музей ретротехніки, де познайомилися з історією розвитку вітчизняного автомобілебудування, військової техніки, авіації.

Правління Асоціації «Аеропорти України», висловлюють щиру подяку колективу КП Міжнародного аеропорту “Запоріжжя”, особисто: генеральному директору Біскупському В.Г., заступнику генерального директора Куренкіній В.І. за теплий прийом, увагу і доброзичливість, високий професіоналізм, виявлені ними при організації та проведенні засідання комітету з екологічної безпеки Асоціації «Аеропорти України» ЦА

Інформація Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації