ДЕЛЕГАЦІЯ АСОЦІАЦІЇ «АЕРОПОРТИ УКРАЇНИ» ВІДВІДАЛА КОРОЛІВСТВО БЕЛЬГІЯ (2019-08-16)

З 6 по 8 серпня п.р. делегація Асоціації «Аеропорти України» ЦА (ААУЦА) відвідала Королівство Бельгія, де ознайомилась із роботоюМіжнародного аеропорту Брюсселя (BrusselsAirport) та компанії KilfrostEuropeNV, а також відвідала завод компанії із виробництва антикригової рідини (м.Антверпен).

До складу делегації увійшли представники аеропортів та хендлінгових компаній України. Міжнародний аеропорт Запоріжжяпредставляв генеральний директор ТОВ «ЗАПОРІЖХЕНДЛІНГ» Павелко Віталій Юрійович.

Під час перебування української делегації в Бельгії, за сприяння керівництва Ради Аеропортів Європи (АСІ), відбулась зустріч з СЕО Міжнародного аеропорту Брюсселя(BrusselsAirport).

На заході були присутні менеджери аеропорту різного рівня, які організовують та контролюють роботу усіх підрозділів аеропорту та суміжних структур. В презентації діяльності аеропорту були відображені: форми власності аеропорту, його організаційна структура, мастер та бізнес плани розвитку на 10-річний період. Одна із основних новинок, яка на сьогодні впроваджена тільки в BrusselsAirport – це оперативно координаційний центр управління функціонуванням аеропорту – АРОС, де зібрані представники усіх підрозділів які співпрацюють при підготовці та організації обслуговування в аеропорту (аеропорт, авіакомпанії, аеронавігація, авіаційна безпека, хендлінгові компанії, паливо-заправні компанії, аварійно-рятувальні підрозділи, поліція, міграційна та митна служби, медицина та інші) всього близько 45 чоловік зі своїми інформаційними планами, ресурсами.

Учасники делегації ознайомились з діяльністю та обладнанням центра, поспілкувались безпосередньо з персоналом та керівництвом зміни.

Сьогодні, за прикладом BrusselsAirport, такі центри створюються у всіх аеропортах Європи та світу.

Також учасники делегації безпосередньо ознайомились з організацією ді-антиайсінгових процесів в аеропорту.Менеджери відповіли на питання, які рідини та спецтехніка використовуються в аеропорту, в яких місцях проводиться обробка ПС, як і хто збирає відпрацьовану рідину, як вона утилізується та регенерується.

Отримана інформація та досвід у організації спільної роботи аеропорту та суміжних служб буде дуже корисною для втілення у роботі аеропортів України!

IMAG3587IMAG3585IMAG3598