Запорізький аеропорт готується до відкриття та продовжує змінювати обличчя (2019-10-15)

Ремонт злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту “Запоріжжя” практично завершено. Підрядники розпочали прибирати смугу з залученням спеціальної техніки, готувати її до відкриття. Відзначимо, запорізький аеропорт, як раніше вже повідомлялося, відновить роботу 22 жовтня. На завершальному етапі і будівництво нового пасажирського терміналу запорізького аеропорту. Таким чином, завдяки реалізації міської програми розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», запорізький аеропорт за кілька років зазнав кардинальних змін.

 

Ремонт злітно-посадкової смуги – один з напрямків комплексної міської програми розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». За попередні кілька років було відремонтовано понад 20 тисяч квадратних метрів покриття. Тепер виконано новий етап ремонту. Для цього аеропорт з 2 вересня був закритий для польотів.

 

Було відремонтовано понад 54 тисячі квадратних метрів злітно-посадкової смуги, більше 27 тисяч квадратних метрів руліжної доріжки, 54,2 тисячі квадратних метрів перону аеропорту. Виконання робіт на постійному контролі тримав міський голова Володимир Буряк.

 

Сьогодні у запорізькому аеропорту побував голова Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Туринок. Його ознайомили з результатами ремонту основної злітно-посадкової смуги, будівництва пасажирського терміналу. Підрядники та керівництво аеропорту провели своєрідну екскурсію по об’єктам, розповівши про особливості ремонту смуги, проєктні рішення будівництва терміналу та багато іншого.

 

– Розуміємо важливість розвитку інфраструктури. Аеропорт – це головні повітряні ворота не лише Запоріжжя, а і всього регіону. За станом аеропорту потенційні інвестори будуть робити висновки про наш регіон, – зазначив Віталій Туринок.

 

Перший заступник міського голови Сергій Мішок, представники аеропорту, підрядних організацій розповіли про ситуацію на обох об’єктах.

 

– Відремонтовано середню частину смуги завширшки 28 метрів та 2,5 кілометри довжиною. Міський голова Володимир Буряк тримав ці роботи на постійному контролі, – зазначив Сергій Мішок.

 

Вже 22 жовтня аеропорт відновить свою роботу. Зараз на смузі вже виконують прибирання з залученням спеціальної техніки, готують смугу до відкриття, оформлюють необхідні документи. Спеціалісти відзначають, що важливо виконати прибирання без поспіху та якісно, адже від цього залежатиме безпека літаків та пасажирів.

 

Реалізація програми розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» знаходиться на особистому контролі міського голови Володимира Буряка. Фінансуються роботи за рахунок коштів бюджету міста, аеропорту, кредитних ресурсів.

o_1dn5b2u6r1i4m1f5j1b09prm1ap7h