Київ-Запоріжжя-Київ. Авіакомпанія Air Ocean Airlines розпочала виконання регулярних рейсів із Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». (2021-11-23)

У неділю, 21 листопада о 20:00, ми зустріли перший регулярний рейс Air Ocean Airlines із Києва. А 22 листопада о 8:10 із Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» відлетів зворотній рейс до української столиці.

▫️ Перших пасажирів вітали Анатолій Куртєв, в.о. міського голови; Олександр Власюк, перший заступник міського голови; Катерина Сімонова, начальниця управління туризму департаменту культури і туризму ЗМР. З нагоди першого рейсу до Запоріжжя прилетів В’ячеслав Геріга, виконавчий директор Air Ocean Airlines. Він відзначив, що наше місто є дуже важливим для авіакомпанії. І завдяки сучасному аеропорту, і тому, що саме у Запоріжжі знаходиться виробник двигунів для АН-148.

◽️ Рейси будуть здійснюватися щодня літаками АН-148-100Е вітчизняної розробки. Тривалість польоту – 1 година.

Київ-Запоріжжя: 19:00 – 20:00
Запоріжжя-Київ: 08:10 – 09:10

? Анатолій Куртєв, в.о. міського голови Запоріжжя: «Маємо розвивати запорізький аеропорт. Наразі у нас є сучасний термінал, але для ефективної роботи недостатньо лише гарної картинки. У першу чергу нам потрібні нові рейси, як зовнішні, так і внутрішні. Адже це нові робочі місця та додаткові надходження до бюджету. Будемо і надалі розвивати та покращувати повітряні ворота в наше місто!»

? Олександр Коняхін, в.о. директора КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя»: «Вітаємо Air Ocean Airlines із стартом польотної програми! Нам дуже приємно, що нова українська авіакомпанія обрала Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» для здійснення польотів. Рейси до Києва користуються стабільною популярністю у наших пасажирів та завжди входять у топ-5 найпопулярніших напрямків. Бажаємо успіху нашим новим партнерам!»

? Air Ocean Airlines — це молода авіакомпанія, яка позиціонує себе як регіональний перевізник, що планує виконувати внутрішні та міжнародні польоти на літаках АН-148-100Е вітчизняної розробки. Наразі авіапарк складається із двох літаків, кількість яких має зрости до шістьох протягом наступного пів року.

28 жовтня Державна авіаційна служба України видала новій авіакомпанії ліцензію на право провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів повітряним транспортом.

30 жовтня 2021 року, відбувся перший (презентаційний) рейс регіонального реактивного літака Ан-148 українського авіаперевізника Air Ocean Airlines.