Міжнародному аеропорту «Запоріжжя» – 75 років (2018-10-26)

У цьому році Міжнародному аеропорту «Запоріжжя» виповнилося 75 років. Свій ювілей підприємство зустрічає значними досягненнями. 350 тисяч пасажирів за підсумками 2017 року. Завдяки коштам міського бюджету продовжується будівництво нового пасажирського терміналу. Відкритий та успішно працює перший регулярний рейс до Європи – Запоріжжя – Варшава.

lfyLBQQT3sQCBn2N23x4

Урочистий захід, присвячений 75-річчю Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» відбувся сьогодні у концертному залі імені Глінки. Тут зібралися не лише працівники, ветерани підприємства, члени їх сімей, а й ті, хто прийшов привітати колектив зі святом. Серед них представники обласної та міської влади.

15 жовтня 1943 року – саме від цієї дати веде відлік своєї історії Міжнародний аеропорт «Запоріжжя».

– Для міста це знаковий факт. Вже на наступний день після визволення у Запоріжжі почали думати про відновлення мирного життя. Не лише про відбудову промисловості, житлового фонду, а і про забезпечення повітряного сполучення з іншими містами країни, – відзначив Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що у Запоріжжі розуміли важливість аеропорту тоді, розуміють і зараз. Сьогодні завдяки захисникам України, які зупинили ворога, місто має можливість розвиватися у різних сферах. Стосується це і запорізького аеропорту.

– 350 тисяч пасажирів минулого року. Продовження будівництва нового пасажирського терміналу. Сьогодні багато авіаперевізників чекають завершення цього будівництва, щоб розпочати співробітництво із Запоріжжям. А це означає, що у запорізького аеропорту є майбутнє, – сказав Володимир Буряк.

IMAG2227

Міський голова відзначив, що пасажирський термінал у Запоріжжі будують за кошти міста, буде відкрито і кредитну лінію. Можна було б чекати на допомогу держави. Але зараз у неї є багато важливих завдань. У першу чергу це оборона країни, тому розраховувати лише на державне фінансування було б неправильним.

 

У той же час міська влада у подальшому розраховує на державну підтримку ще одного важливого проекту – будівництва нової злітно-посадкової смуги. Адже Запоріжжя вже включене до Державної програми розвитку аеропортів України.

 

Міський голова Володимир Буряк вручив «Орден Пошани» генеральному директору КП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» Віктору Біскупському. Кращі працівники підприємства були нагороджені Почесними грамотами виконавчого комітету міської ради.

 

Важливість розвитку аеропорту для всієї Запорізької області відзначив і перший заступник голови Запорізької обласної ради Єгор Семенков.

 

– Запорізький аеропорт – це не лише повітряні ворота регіону. Це ворота для залучення інвестицій до Запорізької області. Адже сьогодні кожен інвестор, бізнесмен цінує свій час. Саме тому хочу від імені обласної влади подякувати Запорізькій міській раді, міському голові Володимиру Буряку за розвиток запорізького аеропорту, – заявив Єгор Семенков.

 

Источник:http://zp.gov.ua/uk/articles/item/3981