У грудні завершать зовнішнє скління нового терміналу аеропорту (2018-11-14)

Будівництво нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» у розпалі. Після завершення монтажу каркасу будівельники встановлюють внутрішні стінки та перегородки, склять вікна. Зараз щоденно на будівництві у денну та нічну зміну працюють майже 130 робітників. Сьогодні хід робіт на об’єкті проконтролював міський голова Володимир Буряк.

o_1cs6b9ibcg6c120u1ksm1n1917ech

Будівництво нового пасажирського терміналу запорізького аеропорту стартувало у грудні 2017 року. З того часу будівельні роботи знаходяться на особистому контролі міського голови Володимира Буряка. Міський голова регулярно проводить на об’єкті виїзні наради, контролюючи всі етапи будівництва, стабільне фінансування робіт. Чергова виїзна нарада відбулася сьогодні, 13 листопада. Керівники комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя», підрядної організації доповіли про виконані будівельні роботи, плани на найближчий час.

 

– Все йде за планом, відставань великих немає. Розпочали будівництво 14 грудня 2017 року. Сьогодні є всі підстави казати, що у грудні цього року буде завершене зовнішнє скління терміналу, споруду повністю «закриють» для того, щоб далі проводити внутрішні, оздоблювальні роботи, встановлювати обладнання, – сказав Володимир Буряк.

 

Приблизно за одинадцять місяців будівельники вже облаштували буронабивні палі, фундамент та несучі конструкції терміналу. Змонтовано конструкції каркасу. Зараз будівельники завершують спорудження внутрішніх стін і перегородок терміналу, влаштовують теплоізоляцію з покрівельним шаром, алюмінієвий каркас світлопрозорих конструкцій фасаду. Робітники вже розпочали наступний важливий етап будівництва – монтують склопакети вітражу. Також йде монтаж фундаментів під обладнання, металевих конструкцій сходів та ліфтових шахт, внутрішніх мереж дощової та побутової каналізації терміналу.

 

Йдуть роботи і на допоміжних спорудах. Серед них насосна станція, газова котельня, трансформаторна підстанція, дизельна електростанція, зовнішні мережі водопостачання та водовідведення. Розпочався благоустрій частини території біля нового терміналу. Зокрема там планується обладнати дві парковки для автомобілів.

– Фінансування є, роботи ведуться. Щоденно тут працює близько 130 робітників. Перебоїв з надходженням матеріалів немає. Вже почало надходити обладнання для терміналу. Підрядник виконує взяті на себе зобов’язання, – підкреслив Володимир Буряк.

 

Міській владі вдалося забезпечити стабільне фінансування робіт за рахунок бюджету міста. Загалом для цього у бюджеті Запоріжжя передбачено 500 мільйонів гривень. Також планується залучати кредитні кошти.

 

Відсотки по кредиту буде сплачувати сам аеропорт. Міська рада виступає лише гарантом. Це стало можливим завдяки збільшенню кількості обслуговуваних рейсів, пасажирів, а разом з тим і прибутків КП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя».

 

За 10 місяців цього року кількість пасажирів, яких обслужив аеропорт, склала більше 335 тисяч осіб. Кількість пасажирів у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшилася на 18,4 %. Кількість рейсів також зросла – на 14,8% і склала 2727 рейсів. В першу чергу стало більше рейсів до аеропортів «Бориспіль», Стамбула, Мінська та Шарм-Ель-Шейха.

 

Необхідно відзначити, що будівництво пасажирського терміналу запорізького аеропорту – економічно обґрунтований проект, спрямований на зростання прибутків Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Це підтверджує і той факт, що сьогодні багато авіаперевізників чекають завершення будівництва терміналу у 2019 році, щоб розпочати співробітництво з нашим містом. А це означає, що у запорізького аеропорту є гарні перспективи для подальшого збільшення кількості рейсів та прибутку.

o_1cs6c9etp9dn1fdv88t1kv91u61l (1)