У новому терміналі запорізького аеропорту розпочнуть тестувати обладнання (2020-02-24)

У новому терміналі запорізького аеропорту продовжується робота з введення його в експлуатацію. Завдання – завершити її до відкриття нових рейсів. Роботи продовжує контролювати міський голова Володимир Буряк, який сьогодні провів на об’єкті чергову виїзну нараду.

Вже на початку наступного тижня постачальники обладнання для нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» розпочнуть його тестування. Участь у цьому мають брати і працівники запорізького аеропорту, служб, які працюватимуть у новому терміналі. Це дозволить їм краще вивчити можливості нового обладнання, ефективніше його використовувати у роботі. Таке завдання поставив міський голова Володимир Буряк.

Будівництво нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» завершилося наприкінці минулого року. Тобто його фактично було збудовано за 2 роки. Після цього підрядник перейшов до введення терміналу в експлуатацію, налагоджувальних робіт. Було поставлене завдання – завершити все у березні. Однак через вилучення правоохоронцями документів щодо будівництву терміналу роботи були зупинені. При цьому справа, за якою проводилися слідчі дії, не мала жодного відношення до будівництва терміналу.

Завдяки зусиллям міського голови Володимира Буряка, якого підтримали депутати міської ради, запоріжці, роботи вдалося розблокувати, а документи повернути. Однак втручання правоохоронців поставило під сумнів вчасне введення терміналу в експлуатацію. На виконання доручення міського голови Володимира Буряка підрядники продовжують працювати цілодобово для того щоб надолужити втрачений час.

– Деякий час у нас була перерва у роботах на терміналі. Але зараз є завдання завершити налагоджувальні роботи, отримати документи на введення терміналу в експлуатацію до відкриття нових рейсів, – зазначив Володимир Буряк.

Відзначимо, у терміналі зараз встановлюють світильники. Продовжують внутрішнє обладнання приміщень. Зокрема, для забезпечення харчування пасажирів, торгівлі. Важливий етап – тестування придбаного та встановленого обладнання. У том числі для багажних відділень прильоту та відльоту, митниці, прикордонників. Цим займатимуться не лише представники постачальників, а і працівники відповідних служб.

– На початку наступного тижня представники фірм які постачали обладнання розпочнуть його тестувати. Моя вимога щоб у цьому брали участь працівники, які потім працюватимуть на вказаному обладнанні. Це дозволить їм швидше ввести його в експлуатацію, ефективніше використовувати у роботі, – наголосив Володимир Буряк.

Міський голова відзначив, що запорізький аеропорт продовжить розвиватися. До того ж у травні, у період ремонту злітно-посадкової смуги дніпровського аеропорту, Запоріжжя прийматиме і рейси з Дніпра.