У SkyUp Airlines впевнені, що новий термінал посилить позиції Запоріжжя, і розглядають перспективи відкриття додаткових рейсів (2019-05-24)

Міський голова Володимир Буряк обговорив з генеральним директором SkyUp Airlines Євгенієм Хайнацьким питання розвитку співробітництва авіакомпанії та Міжнародного аеропорту «Запоріжжя”. 25 травня розпочне працювати регулярний рейс «Запоріжжя – Барселона». Запоріжжя та авіакомпанія зацікавлені в організації додаткових рейсів. Цьому має сприяти відкриття нового пасажирського терміналу – впевнений Євгеній Хайнацький.

 

Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» продовжує розвиватися. Один з головних показників цього – зростання кількості пасажирів. Нагадаємо, за підсумками 2018 року аеропорт обслужив понад 400 тисяч пасажирів. Цього року показники продовжують зростати. За результатами перших чотирьох місяців 2019 року – понад 135 тисяч пасажирів. Це на 14% більше, ніж показники відповідного періоду 2018 року.

 

Продовжується будівництво нового пасажирського терміналу запорізького аеропорту. Міський голова Володимир Буряк під час робочої зустрічі ознайомив сьогодні генерального директора SkyUp Airlines Євгенія Хайнацького з ходом робіт. Учасники заходу змогли переконатися, що роботи не зупиняються. Загалом на будівництві щоденно працює понад 150 робітників. Від загальнобудівельних робіт підрядники активно переходять до внутрішніх та оздоблювальних.

 

– Загальнобудівельні роботи безпосередньо на терміналіфактично завершені. Виконуються внутрішні та оздоблювальні роботи. Продовжує надходити обладнання. Виконуються роботи з благоустрою прилеглої території. Сьогодні є всі підстави говорити, що цього року термінал буде добудований, – зазначив Володимир Буряк.

 

Завершуються штукатурні роботи приміщень терміналу. Облаштовують стіни комунікаційних приміщень, внутрішню побутову та виробничу каналізацію, протипожежний водовід. Монтують повітропроводи димо- та тепловидалення, вентиляції, обладнання та мережі теплового пункту. Продовжується монтаж ліфтів. Тривають роботи на території біля терміналу. Готують основу під укладання асфальту. Працюють і на допоміжних спорудах. Трансформаторна підстанція, насосна станція і так далі.

 

Новий термінал – важлива складова розвитку аеропорту. Його планується завершити наприкінці року. Це дозволить збільшити кількість пасажирів і якість їх обслуговування . Якщо пропускна здатність діючого терміналу розрахована на 120 осіб на годину, то нового – на 400 осіб, з можливістю збільшення до 500.

Спеціалісти впевнені, що новий термінал у перспективі зможе обслуговувати до 1 мільйона пасажирів на рік. Тому зараз є важливе завдання – працювати з авіакомпаніями над збільшенням кількості рейсів, відкриттям нових напрямків. Цим займається керівництво аеропорту. Міська влада надає всю можливу допомогу у цьому.

 

– Ознайомив сьогодні генерального директора компанії SkyUp Airlines з будівництвом терміналу. З тим, що місто робить та планує робити, перспективами розвитку запорізького аеропорту. Обговорювали не лише відкриття рейсу «Запоріжжя – Барселона», а й подальшу співпрацю, перспективи відкриття додаткових рейсів. Але для цього нам потрібно добудувати та ввести в експлуатацію новий пасажирський термінал, – сказав Володимир Буряк.

 

Міський голова відзначив, що у Міжнародного аеропорту вже є пропозиції щодо відкриття додаткових напрямків та рейсів від низки авіакомпаній після введення в експлуатацію нового пасажирського терміналу. Це Західна Європа, Азія, Близький Схід. Місто продовжує працювати у цьому напрямку.

 

SkyUp Airlines – український авіаперевізник, який активно посилює позиції на ринку. Авіакомпанія постійно відкриває додаткові рейси та освоює нові напрямки. Її особливістю з повним правом можна назвати той факт, що вона активно співпрацює не лише зі столичними аеропортами. Багато уваги приділяється і регіональним аеропортам, що дозволяє відкривати прямі рейси з регіонів України до Європи. Приклад – рейс «Запоріжжя – Барселона».

 

Євгеній Хайнацький залишився задоволеним результатами робочої зустрічі. Відзначив, що в авіакомпанії вже давно побачили перспективу співробітництва із Запоріжжям. Саме тому прийняли рішення про відкриття рейсу «Запоріжжя – Барселона», який почне працювати з 25 травня.

 

– Бачимо інтенсивний розвиток міста, запорізького аеропорту. Нам імпонує таке швидке будівництво терміналу. Впевнений, що введення в експлуатацію нового пасажирського терміналу посилить позиції Запоріжжя, запорізького аеропорту на ринку авіаперевезень. Інтерес авіаперевізників до запорізького аеропорту буде підвищуватися. Думаю, що після відкриття терміналу наша авіакомпанія також відкриє з Запоріжжя додаткові напрямки і рейси, – наголосив Євгеній Хайнацький.

 

o_1dbi687bbk1a3k1oiqkbi2qi1e

 

Источник:https://zp.gov.ua/