Термінал запорізького аеропорту добудують наприкінці 2019 року (2019-10-21)

Будівництво нового пасажирського терміналу запорізького аеропорту має завершитися наприкінці поточного року, як і планувалося раніше. Під час чергової виїзної наради, яку провів міський голова Володимир Буряк, це підтвердили представники підрядної організації. Після завершення будівництва буде потрібен час на введення терміналу в експлуатацію, для пусконалагоджувальних робіт.

 

Багато років Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» не відповідав своєму статусу. Зміни розпочалися з 2016 року, коли стартувала реалізація міської програми розвитку запорізького аеропорту. Її було розроблено за дорученням міського голови Володимира Буряка, який контролює її впровадження. Під час чергової виїзної наради міський голова перевірив, як іде будівництво нового терміналу запорізького аеропорту.

 

– Вважаю, що у 2016 році ми прийняли правильне рішення. Адже запорізький аеропорт – один із знакових об’єктів для Запоріжжя. Вже неодноразово казав, що це повітряні ворота нашого міста. Його розвиток сприяє зростанню інвестиційної привабливості Запоріжжя, – сказав Володимир Буряк.

 

З 22 жовтня буде відкрита капітально відремонтована злітно-посадкова смуга аеропорту. Будівництво терміналу – наступний етап міської програми розвитку аеропорту. Вона фінансується за рахунок коштів міста, аеропорту, кредитних ресурсів.

 

– Будівництво нового терміналу розпочалося у грудні 2017 року. Фактично можна сказати, що ми виконаємо будівельні роботи за два роки. Наприкінці 2019 року спорудження терміналу буде завершене. Однак після цього буде потрібен час для введення його в експлуатацію, пусконалагоджувальних робіт, – наголосив Володимир Буряк.

 

У терміналі завершуються внутрішні та оздоблювальні роботи – укладання плитки, фарбування. Продовжують встановлювати обладнання, зокрема устаткування багажного відділення планують змонтувати у листопаді.

 

Практично готові допоміжні споруди. Серед них котельня, трансформаторна підстанція та інші. Встановлюють й індивідуальний тепловий пункт, який дозволить регулювати подачу теплової енергії у залежності від погоди, економлячи тим самим кошти.

 

Підрядники виконують благоустрій прилеглої до терміналу території. Укладено частину асфальту, готуються до благоустрою газонів та клумб.

 

Міський голова підкреслив, що успішна реалізація програми розвитку аеропорту, будівництво нового терміналу стали можливими завдяки запоріжцям, усій громаді міста. Адже для реалізації проєктів кошти виділяють з бюджету Запоріжжя, який наповнюють ті, хто працює на благо рідного міста.

 

o_1dnflcf2r1ort1cfrq8s1can1mou3f