“Успішно діючий аеропорт підвищує статус міста та регіону у кілька разів!” (2017-10-24)

“Успішно діючий аеропорт – підвищує статус міста та регіону у кілька разів!” – під таким гаслом 18 жовтня 2017 у Вінниці відбувся 4-й Міжнародний авіаційний форум «Аероконгрес-2017», організований Асоціацією «Аеропорти України» цивільної авіації (ААУЦА) за підтримки Вінницької міської ради та міського голови Сергія Моргунова.

 

Цей захід був присвячений 25-річчю організації ААУЦА, яка була створена у 1992 році як громадська організація для координації діяльності її учасників, захисту їх прав та інтересів, сприяння розвитку аеропортів України.

 

У роботі «Аероконгресу – 2017» прийняли участь: керівники області та міста Вінниця, керівники та власники аеропортів, також представники КМ, МІУ, МЕРТ, ДАС, авіакомпаній, авіапідприємств, туристичних організації, підприємств, які працюють з аеропортами та для аеропортів, делегацій з Туреччини, Польщі, Німеччини, Литви, Білорусії, Чехії та Італії. У форумі прийняло участь близько 150 учасників.

 

До складу делегації Запорізької області увійшли генеральний директор ТОВ «ЗАПОРІЖХЕНДЛІНГ» Павелко В.Ю., заступник головного інженера – начальник складу ПММ ТОВ «ЗАПОРІЖХЕНДЛІНГ» Коровай О.Г., директор КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» Біскупський В.Г. та перший заступник директора КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» Гіренко М.В.

 

Відкрив форум президент ААУЦА Петро Липовенко, з вітальним словом виступили заступник голови ОДА Олександр Крученюк, секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський, керівник аеропорту “Даламан” (Туреччина) Hamdi Guvench, директор аеропорту “Вінниця” Ярослав Мазурець та ректор НАУ Володимир Ісаєнко.

 

На початку роботи авіафоруму президент ААУЦА оголосив результати щорічного конкурсу «АЕРОПОРТ РОКУ», переможцем якого, за результатами підсумків конкурсної комісії згідно відповідним критеріям, став КП «Аеропорт Вінниця».

 

Під час заходів відбулося відзначення та нагородження учасників, які досягли вагомих результатів в діяльності своїх підприємств та закладів у взаємодії з ААУЦА.

За вагомий особистий внесок у діяльність Асоціації «Аеропорти України» ЦА та з нагоди 25-ти річчя від дня її заснування генеральний директор ТОВ «ЗАПОРІЖХЕНДЛІНГ» Павелко Віталій був нагороджений Почесною Грамотою та цінним подарунком ААУЦА.

 

Головні теми форуму:

– Міжнародний досвід розвитку аеропортів;

– Сучасні вимоги до аеропортів та аеронавігаційного забезпечення;

– Авіація загального призначення, проблеми та розвиток;

– Нормативне – правове забезпечення авіаційної галузі;

– Туризм та авіація – фактори розвитку регіонів.

Учасники «Аероконгресу-2017» ознайомились з виставкою досягнень в новітніх аеропортових технологіях, спецтехніки та систем, яку представили учасники ААУЦА.

 

Захід був своєчасним, діловим та конструктивним, спрямований на розвиток статусу та привабливості регіонів, які мають діючі аеропорти.